10 Ağustos 2010 Salı

Gelişim Yolculuğu 1: “Sorunları, sorunların içinde bulunduğu çerçeveden çözemeyiz” Einstein


Gelişim Yolculuğu 2:
Paradigma değişikliği demek bir şeyleri değiştirmek demek değildir. Aslında zaten öyle olmakta olan bir şeyin öyle olduğunu fark etmeye başlamak demektir.
İnsanlar güneşin dünyanın etrafında değil de tam tersi olduğunu anladıklarında bu bir paradigma değişikliği olmuştur. Aslında zaten hep öyleydi!... :))


Gelişim Yolculuğu: 3
Paradigma değişmeden farkındalık kazanılmaz. Kazandığını zannetmek kendini kandırmaktır. Yeni bir hipnozdur.


Gelişim Yolculuğu 4:
Bedende somut olarak algıladığımız hislere odaklanmak...
Hisler de somuttur. Bedende içsel bir dokunma duygusu şeklinde hissedilir. Bilinçaltı yaşanılan bir olayla, o olayı yaşadığımız anda hissettiğimiz duygu arasında bir ilişki kurar. Bilinçaltını anlamak için, bedende somut olarak algıladığımız h...isler, çıkış noktamızdır...

gelişim yolculuğu 5:

Çoğu kişi istemediği bir durum karşısında, bu durumun etkisinden kurtulmak için önce düşüncesini değiştirmenin yeterli olacağını düşünür. Ama bu çoğu zaman yeterli olmaz... Sanki görünmez bir güç kişinin bu değişikliğini uygulamaya koymasını engellemektedir. O gücü yaratan bir enerji var. Bu enerji duygudur. O halde öncelikle değiştiremediğimiz alışkanlıklarımız karşısında bu sanal gücü yaratan duyguyu anlamak ve tanımak durumundayız.


Nilgün Çalık

Hiç yorum yok: